Στην Κυπαρισσία η θεία λειτουργία θα γίνει στον ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και στη συνέχεια συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, του κλήρου και των τοπικών αρχών ο Τίμιος Σταυρός θα μεταφερθεί στο λιμάνι όπου στις 11 το πρωί θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων με κάθε λαμπρότητα.
Στα Φιλιατρά ο αγιασμός θα γίνει στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας στις 10.45 το πρωί, ενώ νωρίτερα η θεία λειτουργία θα τελεστεί στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννη - απ' όπου ο Σταυρός θα μεταφερθεί στην πλατεία με πομπή, συνοδεία της φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.
Στους Γαργαλιάνους ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στην παλιά δεξαμενή της πόλης λίγο μετά τις 10.30 το πρωί. Η Θεία Λειτουργία θα γίνει νωρίτερα στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.
Τέλος, στηνΜαραθούπολη όπου ο καθαγιασμός των υδάτων είναι εντυπωσιακός, προσελκύοντας πλήθος πιστών και επισκεπτών, έχει προγραμματιστεί να γίνει λίγο μετά τις 10.30 π.μ. στην προβλήτα του χωριού.
Κ.Μπ.